Verhuur clubgebouw en terrein

Verhuur

Gedurende een groot deel van het jaar is ons clubgebouw en/of ons terrein te huur. Er wordt alleen verhuurd aan Scoutinggroepen, scholen, sportclubs en andere jeugdgroepen.

voorzijde clubgebouw Scouting Ulft

U kunt voor boekingen of meer informatie contact opnemen met de beheerder, via het contactformulier of telefoon of whatsapp 06-33720826.

Wij beschikken over een modern gebouw met een hal, ruime keuken, 2 toiletten en 1 douche, een grote ruimte van 8 bij 9 meter (ca. 35-40 slaapplaatsen) en tenslotte nog een vergaderruimte. Er is een ruime wasplaats buiten achter het gebouw. Tafels, stoelen en banken zijn voldoende aanwezig.

grote zaal
Vergaderruimte

De keuken is voorzien van een koelkast/vriezer, dubbele spoelbak, magnetron, heteluchtoven en twee vierpits gasstellen. Er zijn geen pannen, bestek, glazen, borden, enz. beschikbaar. Bellen (tegen betaling) en gebeld worden is mogelijk.

Buiten is een fietsstalling aanwezig. Verder voldoende ruimte voor kamperen in tenten op het ruime grasveld. Een kampvuurplaats is aanwezig. Hiervan mag na toestemming van de beheerder gebruik gemaakt worden. Meer informatie over de omgeving vindt u verder naar beneden op deze pagina.

direct buiten de poort achter ons terrein
richting parkeerplaats en Engbergen
splitsing a-strang en de oude IJssel

Aan de achterzijde van het terrein is een uitgang aan een pad naar het bos, daarnaast loopt het rustige riviertje de Oude IJssel waarop gevaren kan worden.

Een luchtfoto (Google maps) van de regio.

Een plattegrond van het gebouw en directe omgeving via Google maps. Klik op het landkaartje rechts op die pagina.

Op de Woonkernen gemeentepagina informatie over de Ulft en dorpen, stad en kleine kernen in de directe omgeving. Je bevind je ook dicht bij Duitsland. Kijk bijvoorbeeld ook eens of Anholt of Bocholt een bezoek waard is.

Hier het vooraanzicht van het gebouw gezien vanaf de bongersstraat via Google streetview.

Routeplanners vindt u hier, en een openbaar vervoer planner.

De gedragsregels die gelden op ons terrein.

Wij staan ook in de accomodatiegids van Scouting Nederland.

Ulft en omgeving

Gebied

Ulft is de grootste kern van de gemeente Oude IJsselstreek en ligt in een bosrijk gebied met veel uitgaans- en spelmogelijkheden. Rondom het gebouw ligt een groot grasveld, dit kan gebruikt worden om tenten op te zetten en om activiteiten te doen. Direct achter het gebouw stroomt rivier de “Oude IJssel”. Deze is behoorlijk breed en ongeveer1,5 meter diep. Het fietspad achter het gebouw loopt door de ecologische verbindingszone (filmpje aanleg) en brengt je van Bocholt naar Doesburg. Binnen 10 minuten lopen ben je op “Engbergen”, een stuk bos met veel heuvels, een speeltuin, midgetgolfbaan en een openlucht theater. Dit gebied is niet lang geleden opnieuw aangelegd en ontwikkeld. Het is een grote speelplaats met volop mogelijkheden om de natuur te ontdekken (Cool Nature project) en een blote voetenpad. Een filmpje van dit gebied grenzend aan ons clubgebouw.

Activiteiten

In Ulft en omgeving zijn veel mogelijkheden voor allerlei activiteiten: rondleiding in een kasteel, survivaltocht, klimwand, boogschieten, kanovaren, wandelen, fietsen, blote voetenpad, bowlen, midgetgolf, golf, speeltuin, waterplas, overdekt zwembad, enz.. Meer informatie op deze pagina of bij de plaatselijke VVV. Verder heeft Ulft een uitstekend winkelcentrum met veel supermarkten (Aldi, Lidl, Jumbo, Albert Heijn) en standaardwinkels (o.a. Hema, Kruidvat, sportzaken,boekhandel, bloemenzaken, fietsenmakers, slagers, computerzaak, Telecom,enz.). Enkele winkels in de buurt, geselecteerd door Google.

Gratis fietsroutes

Je kunt ook een aantal fietsroutes downloaden van internet. Deze Verhalenbankjes fietsroutes kun je zelf samenstellen langs een verzameling TOP’s (Toeristisch Overstap Punt) in de regio.
Deze cultuurtoeristische verhalenroute laat in vier routes de fietser via de verhalen en gedichten kennis maken met de cultuurhistorie en de bewoners van de Oude IJsselstreek. Van de informatie kan op meerdere manieren kennis worden genomen. Allereerst is er een handzame routegids ontwikkeld voorzien van diverse omgevingsfoto’s en achtergrondinformatie van de bezienswaardigheden. Daarnaast kan onderweg bij 32 ‘verhalenbankjes’ met behulp van een MP-3 speler verhalen en gedichten worden beluisterd. Op de website verhalenbankjes.nl zijn de geluidsfragmenten gratis te downloaden voor eigen mp3 speler. Tevens is er de beschrijving te vinden van de route, de verhalen en verdere wetenswaardigheden als horeca onderweg, en meer.

Ulft en omgeving is ook aangesloten op de knooppuntenroutes, deze komen ook langs de boven genoemde TOP’s. Via de knooppunten kun je heel flexibel een fietsroute uitzetten met behulp van de online planner.

In de regio zijn ook plaatsen waar je met een camper kunt overnachten:
www.camperplaatsenindeachterhoek.nl

Lokaal nieuws