geldzaken – Sociaal fonds

Bent u of zijn uw kinderen vanwege uw inkomen niet in staat lid te zijn van Scouting Ulft, dan kan de gemeente bijspringen.

Inwonende kinderen van 18 jaar en ouder moeten zelf een aanvraag indienen. De maximale bijdrage per persoon per jaar bedraagt € 100,00.

Hieronder voor uw gemak de tekst van de gemeentelijke website en de bijlagen die u kunt printen en inleveren bij de gemeente. Wilt u de nieuwste versie lezen dan verwijzen we u graag door naar het loket van de gemeente

Bekijk in het document in de bijlage of u in aanmerking komt voor het Sociaal fonds.

Hoe gaat het in zijn werk?

Denkt u in aanmerking te komen voor het Sociaal fonds?

Voor u een aanvraag doet, is het beter eerst te bellen met het zorgloket om te kijken of u aan het juiste adres bent voor uw aanvraag.

U kunt ook hier (zie bijlage) het aanvraagformulier Sociaal Fonds downloaden, printen, invullen en terugsturen naar de gemeente, postbus 42, 7080 AA in Gendringen. Het fomulier kunt u ook aanvragen bij het Zorgloket. Op dit formulier staat ook welke zaken u mee moet sturen naar de gemeente (kopieën van bankafschriften/lidmaatschapkaart). Lees het formulier daarom zorgvuldig door.

Als u al ergens lid van bent en uw abonnement of lidmaatschapskaart (scoutcard) toont, krijgt u de betaalde contributie over het kalenderjaar van de gemeente terug. Bijkomende kosten die een directe relatie hebben met de activiteit, bijvoorbeeld de aanschaf van sportkleding, komen ook voor vergoeding in aanmerking.

Wat moet ik meenemen?

– bewijs van uw lidmaatschap (lidmaatschapkaart of betaalbewijs).

Waar vind ik meer informatie?

Voor vragen kunt u terecht bij het Zorgloket van de gemeente, tel. (0315) 292 292. Het Zorgloket is van maandag t/m vrijdag geopend en van 08.30 tot 12.00 uur
en maandag t/m donderdag van 15.00 uur tot 17.00 uur. Ook is er een avondopenstelling op maandagavond van 17.00-19.00 uur.

Het bezoekadres is:
gemeentehuis Oude IJsselstreek,
Staringstraat 25 in Gendringen.

De meest actuele versie van deze tekt vindt u hier op de website van de gemeente Oude-Ijsselstreek.

Voor het laatst bijgewerkt op 17-4-2009